Utbytte

Utbytte

søndag 8. desember 2013

Porteføljerapport

Det er lenge siden jeg har kommet med en porteføljerapport, og over de siste månedene har en del forandret seg

Som planlagt har jeg brukt utbyttene fra shippingselskapene til å diversifisere porteføljen vekk fra shipping. Med blant annet kjøp av Norsk Hydro, Orkla, Gjensidige Forsikring og TUI. Planen min videre er å fortsette å diversifisere porteføljen vekk fra shipping og Frontlinjeselskap. Dette ved å kjøpe flere kjerneselskap og å plassere kapital i andre segmenter enn shipping. Akkurat nå utgjør shipping 84.6% av porteføljen og offshore utgjør 9.4%. De resterende 6% er fordelt ut over de øvrige sektorene som industri, finans, konsumentvarer osv… Men dette var også strategien jeg valgte for ca 2 år siden da jeg bestemte meg for å restrukturere porteføljen. Jeg valgte da å fjerne all gjeld, selge de fleste kjerneselskap, redusere diversifiseringen og fokusere på høy eksponering mot shipping og frontlinjeselskap. Dette for jeg håpet det på kort sikt ville gi en betraktelig større avkastning og mindre risiko. Noe som så langt har vist seg å stemme veldig godt. For 2013 er porteføljen i Zero-kontoen opp over 72% og porteføljen i aksje- og fondskontoen er opp over 43%. Slik at 2013 har så langt uten tvil vært et av de beste årene i min karriere som hobbyinvestor. Utbyttene så langt i år utgjør 3.41% av porteføljens verdi i dag. Noe som er på linje med forventningene i forhold til porteføljens verdistigning i løpet av året.

Zero-konto









Aksje- og fondskonto








Strategien fremover er fortsatt å redusere risiko og eksponering mot shipping ved å øke eksponeringen mot andre sektorer. Jeg skal kjøpe flere kjerneselskap, diversifisere over flere sektorer og velge selskaper som gir ut stabile og økende utbytter. Som dere nå sikkert ser så styrer jeg igjen tilbake til min opprinnelige plan om stabile og økende utbytter, med en overvekt av kjerneselskap. Dette vil skje sakte men sikkert over de neste årene. Om alt går som planlagt, vil porteføljen min om fem til seks år være tilnærmet slik den var tilbake i 2010.

Strategien videre vil medføre redusert risiko, redusert kapitalavkastning, større utbytter, mer stabile utbytter og jevnt økende utbytter. Totalt sett en portefølje som egner seg for mitt ultimate mål “Å kunne leve av utbyttene”

For de som ikke har fulgt med på bloggen, så er her noen tidligere innlegg som omhandler restruktureringen av porteføljen.







It doesn’t matter how many times you fail. It doesn’t matter how many times you almost get it right. No one is going to know or care about your failures, and neither should you. All you have to do is learn from them and those around you because... All that matters in business is that you get it right once. Then everyone can tell you how lucky you are.
Mark Cuban